tisdag 6 september 2011

Nya musikanter fyllde salarna för instrumentprovning

Under tisdagseftermiddagen bjöd Älvsbyns kulturskola in elever och föräldrar till instrumentprovning, något som lockade ett stort antal besökare och framtida elever.


Redan klockan 17:00 hade människor flockats i rummen för att testa på de olika instrumenten, såsom valthorn, trumpet, trombon, fagott, oboe, elgitarr, piano, trummor och cello.


Kjell Tegnelund, fritids- och kulturchef i Älvsbyn, berättade att tidigare under dagen hade fyra stycken konserter tagit plats i Galaxens lokal på Forum där klasser fick komma och lyssna på de olika lärarna spela.
Kjell Tegnelund

Och efter fyra lyckade konserter med mycket människor så var Kjell rätt så nyfiken på att se hur många som skulle komma på eftermiddagen för att själv pröva på instrumenten och eventuellt anmäla sig till starten.

För de som var sugna på att anmäla sig till skolstarten fanns det anmälningsblanketter att fylla i och lämna. Under kvällen var även elevfiket öppet för dom som var kände för fika efter att ha prövat på alla dessa olika instrument, många kanske rent av var törstiga efter att ha blåst sig torra i munnen.

För de som har tänkt att söka in till Älvsbyns kulturskola ska anmälningsblanketten vara inskickad senast den 14 september, obs antalet platser är begränsat. Blanketten lämnas antingen till klassföreståndare/musiklärare eller så skickas den till:
Älvsbyns Kulturskola
942 85 Älvsbyn

De instrument som erbjuds undervisning i är:

Bleckblås: Valthorn, althorn, trumpet, kornett, trombon och tuba.

Träblås: Fagott, klarinett, altsaxofon, tvärflöjt, oboe och blockflöjt.

Stråk: Fiol och cello.

Övriga instrument: Piano, dragspel, gitarr, elbas, slagverk och sång.

Kulturskolan sträcker sig från årskurs 3 och uppåt.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON