onsdag 14 december 2011

Grafitti på byns affär påminner om filminspelningen

Det var full Lokal när förhandsvisningen av- Någon annanstans i Sverige, visades på Royal i Rosvik lördag den 10 December. Både Rosviksbor och Sikforsare slöts upp för att se filmen som är inspelad så väl i Rosvik som i Sikfors under förra året. Men även några sekvenser i filmen är inspelad på den välkända huvudgatan från jägarna, vill säga storgatan i Älvsbyn.



Filmen innehöll stjärnor så som Mikael Persbrant, Marie Rickardsson , Björn Gustavsson och Helena Bergström och är ett drama som handlar om flertalet innevånare i en liten by i Norrland där byborna är allt annat än normala. Den innehåller såväl mord och otrohet.



Ni som kört igenom Sikfors under senaste året kanske undrat varför det skrivits grafitti på byns Affär. Texten ”Blå grönsak” är ditmålat enkom för att delta i filmen.



. – Vi hoppas ju på att filmen kommer att gå bra så vi kan stoltsera med att vår butik varit med där men i dagsläget vet jag inte om ”målningen” kommer att få vara kvar i framtiden, säger Catrine Nordlund, en av de anställda på Forsens Livs i Sikfors.

Text & Foto: Sandra Nilsson

Annons:


Julklappar och kläder av högsta kvalitet hittar ni hos Nilssons Bygg i Vistträsk