torsdag 14 juli 2011

Välkommen hem till oss!

Välkommen ! Hälsar Maj-Lis Johansson.
Från och med måndagen den 18 juli och fram till söndagen den 24 juli finns det nu möjlighet att besöka sex konstnärer och två trädgårdskreatörer i deras hem i Älvsbyn dagligen.
Idén har vuxit med tiden för Maj-Lis Johansson.
- Vi är åtta kreatörer som bjuder in besökarna till våra hem dagligen mellan kl.11-16, säger Maj-Lis Nilsson som står bakom idén med "Konst & Trädgårdsupplevelser i Älvsbyn med omnejd".
Det är här det skapas..
I ett försök att inte bara skapa en utställning, utan kanske mer en mötesplats för de intresserade att verkligen se den miljö där allt skapas i sin helhet.

- Det är en utmaning att se om det kommer några till oss på besök, säger Maj-Lis Johansson. Men innerst inne tror hon på idén som hon under en längre tid gått och filat på.

Det är Maj-Lis Nilsson, Niklas Patomella, Jan Karlsson, Karin Lindberg, Vivi-Ann Vesterlund och Kaijsa Pettersson som står för konstbiten, Elsa Persson och Minette Granberg bjuder på trädgård.
Slå dig ner i den lugna hemmamiljön och ..
- Tanken är att det skall vara Drop in mellan klockan 11 och 16 alla dagar mellan den 18 och 24 juli, säger Maj-Lis som även visar runt på platser i bostaden där man kan ta det lungt och kanske smaka på något att förtära.

Varje kreatör står själv för värdskapet varför om alla gör lika är hon osäker på, men senare i höst skall de träffas och utvärdera om denna form av verksamhet kanske skall permanentas i Älvsbyns kulturliv.

Du kan klicka på nedanstående bilder så visas de i störreformat:
Inbjudan

Karta


Text och Foto: Sterling Nilsson