söndag 12 december 2010

Viktoria blev årets Älvsbylucia

Viktoria Berggren blev 2010:års lucia i Älvsbyn genom lottens hjälp.












Detta i en kyrka fylld till nästan sista stol.












Sara Risberg från Lions var den som förrättade lottningen och därefter blev det uppklädning till full luciaskrud.












De övriga blev sedan hennes tärnor och de bjöd sedan på stämningsfyllda kända julsånger.












Yvonne Nordqvist Komminister talade om tiden kring jul, varefter hon överlämnade till Annelie Larsson luciornas musikaliske ledare som fick sjunga solo.












Kröningen fortsatte sedan med ett antal väl innövade sånger, tills det blev uttåg och den nykrönte lucian Viktoria Berggren med sina tärnor gick ut på sitt uppdrag att sprida julglädje under det närmaste dygnet, på många platser i Älvsbyn.












I närheten av Annelie Larsson sång, musik- och programansvarig för Älvsby Lucian fanns hela kvällen hennes lilla dotter Frida Larsson som troligen både var den yngsta av alla lucior denna kväll, men kanske den minst eldfängde då ljusen var i tyg. Enligt mamma så är hon en hejare på att spela fyrhändigt men så ej denna kväll.






Annelie Larsson berömmer även årets lucia kandidater för sin skönsån och sitt diciplinerade samarbetsvilja med underbar körsång, Vilket även många av åhörarna i den till sista stolen fyllda kyrkan tyckte.

Vill du läsa lite mer om Viktoria Berggren Klicka här!

 De som står bakom Älvsby Lucia är: Älvsby Församling, Lions i Älvsbyn, Köpmannaföreningen, Älvsby-Tryck och Älvsbyns kommun.

Text: Sterling Nilsson, Foto: Marcel Köppe och Sterling Nilsson